Introduktion

Israels Plads er opkaldt efter landet Israel, og fik sit nuværende navn i 1968. (Samtidig blev der i Israels hovedstad Tel Aviv navngivet en plads Denmark Square) Tidligere kaldtes pladsen for Linnés Torv efter Linnésgade. Fra 1889 var pladsen en del af Københavns Grønttorv.

Israels Plads

Efter en mindre vandring på 5 minutter fra Nørreport Station, nærmer man sig de eftertragtede Torvehaller. Med solen bagende på ens kinder, kan man overfor disse hellige haller skimte en åben plads. En åben plads med friheden til at boltre sig med sine klassekammerater, eller nyde en læskende øl med sine venner når sulten efter en høj promille melder sin ankomst.

Tager man nogle spæde skridt ind på denne granitgrå aktivitetspark, man kan mærke en kølende brise risle gennem Ørstedsparkens bøge grønne baldakiner.

Med Torvehallernes kulinariske dufte i ryggen og Ørstedsparkens mørkegrønne mur i front, er resten af denne plads omkranset af klassisk københavnsk arkitektur der drypper i historicisme.

Går man længere ind på pladsen, udskiftes duften af mad fra Torvehallerne med den rug duft af faldgummi produceret af udtjente skosåler, som beklæder basketball banens underlag. Banen er indrammet af høje metalsøjler, der nærmest bure de aktivitets søgende inde.

I hvert hjørne af dette urbane åndehul, skyder to trapper op som tinder af granit med tribune lignende træk. Disse stentrapper dækker over op- og nedgangene der fører til den underjordiske parkeringskælder, og giver udsigt til de vovede sjæle der vil bestige disse massive konstruktioner.

Spredt ud på denne plads finder man pletter af grønt med gamle danske træarter som eg, ahorn, bøg og kastanje, der står i skarp kontrast til pladsens betongrå farvepalette.

Her står man. Beskyttet fra trafik og den offentlige transports stress og jag. Man står på bindeleddet mellem gastronomiske oplevelser i Torvehallerne, og smukke omgivelser i Ørstedsparken. Man står på en plads som inviterer til leg og boldspil, ro og eftertænksomhed, picnic, stævnemøder og fornemmelsen af at være midt i byen og så alligevel ikke helt.

Man står her, på Israels Plads.

Læs mere...

Diversiteten på Israels Plads

Israels Plads er kendt for sine mange muligheder indenfor leg, aktivitet og fordybelse. Pladsen bliver brugt som både skolegård, basketballbane, fodboldbane, skaterpark, parkeringskælder og som en del af det årlige streetbasket event, Gam3.

Med alle disse muligheder, giver det derfor plads til en enorm diversitet i forhold til hvilke mennesker der bruger pladsen. Unge mennesker fra Zahles Gymnasium leger på pladsen, alt imens de lidt ældre skater rundt.

Med Torvehallernes kulinariske dufte i ryggen og Ørstedsparkens mørkegrønne mur i front, er resten af denne plads omkranset af klassisk københavnsk arkitektur der drypper i historicisme.

Gymnasieelever sider på de tribune lignende trapper og drikker kolde øl under den varme danske sommersol. Al denne aktivitet og liv bliver overværet af en gammel søulk, der sidder tilbagelænet på et trappetrin med fødderne hvilende op styret af sin cykel.

Pladsen giver plads til alle mennesker på tværs af aldre, og det er blandt andet denne mangfoldighed der gør pladsen til noget specielt.

Læs mere...

Holdet

1
Kristina Pavlovic

FTP
1
Ramadan Cilomba

Webudvikler
1
Emma Tolstrup

Mediadesigner
1
Ida Lykkebo

FTP
1
Jonas Christensen

Mediadesigner
1
Lars B Terp

FTP
1
Perez Abodzi

Mediadesigner
1
Hans-Christian Lønstrup

FTP

Arbejdsprocess

Klikk her, link til vores Arbejdsprocess